Tisztázzuk, milyen is a jó tészta! Hát házi!

A föld adja a búzát, a tyúk a tojást. Vízzel és egy csepp sóval elkeverve lesz belőle a tészta, amit a kéz meggyúr, kinyújt, majd a levegő kissé megszárít. Majd újra jön a kéz és a kés, amely a tésztát felszeleteli cérnametéltre, szélesmetéltre, laskára vagy kockára. Ennyi az igazi, hagyományos, friss házi tészta titka. Vagy több?

Házi tésztát készíteni nem ördöngösség.  Persze, egyszerűbb és gyorsabb előre gyártott százaz tésztát vásárolni, de a frissnél nincs jobb. Csak elszoktunk tőle, és bizony meglepődünk, ha friss tésztával találkozunk. Hogy miért?

Egyrészt a színétől. A friss tojástól valódi, élettel teli színt kap a tészta.

Másrészt az állagától. A tésztát nem szárítják ki, frissen főzik, így a víz hatására jobban megdagad.

Harmadrészt a formájától. No igen. Bármennyire is ügyes egy háziasszony vagy éppen egy éttermi séf, nem mindig tudja milliméter pontossággal egyformára vágni a darabokat.

Azután megkóstoljuk. És rögtön beleszeretünk. Mert éppen a szín, az állag és az eltérő, akár rusztikus forma adja az egyediségét, a különleges, élményekkel teli ízt. Lehet, hogy a friss házi cérnametélt nem hajszálvékony, de az biztos, hogy jobban magába szívja a mennyei húsleves aromáját. Kóstoljátok meg klasszikus szombati ebédmenükben!

Lehet, hogy a házi szélesmetéltünk sem mindig katonásan egyforma, de azt biztos, hogy különleges ízével méltó alapja ételeinknek.  Valódi delikátesz.

Mi a Remma’s-ban büszkék vagyunk arra, hogy ételeinket friss tésztával készítjük; gasztro-manufaktúrához méltón kézzel gyúrjuk lisztből, tojásból, vízből. No meg szenvedélyből és szeretetből. Ez az igazi titok.

Kóstoljátok meg! Jövő heti ebédmenükben szélesmetéltet kínálunk gesztenyével és gorgonzolával. És persze még más finomságokat is.

asztalfoglalas@remmas.hu